Thortruffels

Wat zijn Thortruffels voor het microdoseren van psilocybine?

Thortruffels zijn in Nederland gekweekte sclerotia, die onbehandeld en levend verpakt worden en vervolgens verspreid worden door ProviThor. Ze groeien gedurende enkele maanden ondergronds in speciale substraten.

Sclerotia worden gevormd door mycelium wanneer de buitenomstandigheden en vroege winter lijken of het medium te veel water bevat. Dan slaat het organisme voedingsstoffen op in stevige, kleine ballen en verhoogt daarmee zijn kans om te overleven. Om zich tegen bacteriën en andere vijanden te beschermen, produceert hij bovendien zuur.

De cellen van de Thortruffels overwinteren bij lage temperaturen om zo min mogelijk van de opgeslagen kracht te verliezen. Met goede koeling kunnen ze dus meerdere maanden meegaan en leven de cellen nog op het moment van consumptie!

Hoe eet ik ze het beste?


Thortruffels kunnen het beste rauw worden geconsumeerd, omdat hitte de cellen doodt en hun structuur vernietigt. Je eet dagelijks één portie, de tijd van de dag is willekeurig. Bij ProviThor eten we het graag na het
ontbijt.

De smaak is zuur-nootachtig en kan bijvoorbeeld met brood, salade of smoothie worden gecombineerd. Als je wilt kun je het zonder te kauwen doorslikken met een glas water. Daarmee bespaar je jezelf de zure nasmaak.