Thortruffels

Wat zijn Thortruffels voor het microdoseren van psilocybine?

Thortruffels zijn in Nederland gekweekte sclerotia, die onbehandeld en levend verpakt zijn en vervolgens verspreid worden door ProviThor. Ze groeien ondergronds in speciale substraten in de loop van meerdere maanden.

Sclerotia worden gevormd door mycelium wanneer de buitenomstandigheden en vroege winter lijken of het medium te veel water bevat. Dan slaat het organisme voedingsstoffen op in stevige, kleine ballen en verhoogt dus zijn kans om te overleven. Om zich tegen bacteriën en andere vijanden te beschermen, produceert hij bovendien zuur.

De cellen van de Thortruffels overwinteren bij lage temperaturen om zo min mogelijk van de opgeslagen kracht te verliezen. Dus kunnen ze meerdere maanden meegaan met goede koeling en op het moment van consumptie leven de cellen nog!

Hoe eet ik ze het beste?


Thortruffels kunnen het beste rauw worden geconsumeerd, omdat hitte de cellen doodt en hun structuur vernietigt. U eet dagelijks één portie, de tijd van de dag is willekeurig. Bij ProviThor eten we het graag na het
ontbijt.

De smaak is zuur-nootachtig en kan bijvoorbeeld met brood, salade of smoothie worden gecombineerd. Als u wilt slikt u het door zonder te kauwen en met een glas water. U bespaart uzelf de zure nasmaak.

Hoe weet ik of mijn Thortruffels echt vers zijn?

De blister bevat 6 individueel gelaste luchtdichte kamers, waarin kleine goudgele tot nootbruine sclerotia dicht bij elkaar zitten. Alleen maar zo komen ze overeen met de kwaliteitseisen van ProviThor en in deze staat zouden ze onze klanten moeten bereiken.

Als dat niet het geval is en de Thortruffels niet in perfecte staat zijn, kunt u een foto maken en deze sturen naar: reklamationen@provithor.info Vermeld uw bestelnummer en de tijd waarop u de wijziging heeft opgemerkt.

Het is belangrijk om de Thortruffels altijd te koelen. Zodra uw bestelling aankomt bewaart u de truffels in de koelkast en iedere dag neemt u er maar EEN portie uit.

Wat gebeurt er als de koeling is onderbroken?

Wanneer de kou afneemt, is dat een signaal voor het organisme dat het tijd is om weer te gaan groeien. De cellen worden wakker en de sclerotia begint opnieuw mycelium te trainen om naar voedingsstoffen te zoeken.

Na langere tijd zonder koeling ontstaan in het pak gassen die de blaar opblazen.

Dit kan gebeuren als de Thortruffels onderweg niet meer goed worden afgekoeld, bijvoorbeeld als ze langer ongekoeld blijven op het postkantoor of door schade aan de verpakking. Dit is niet schadelijk voor de effectiviteit, maar kan leiden tot de verbinding van individuele kamers door blaren. Dan kan het gebeuren dat bij het openen van een kamer de aangrenzende kamer in contact komt met lucht van buiten.

Blauwe truffels

De myceliale draden die Thortruffels in ongekoelde toestand produceren bevatten enzymen die, als ze worden blootgesteld aan druk, de oppervlakte van de sclerotia blauw tot donkergroen kleuren.

Dat is niet slecht, maar ziet er raar uit en is een indicatie dat de Thortruffels niet constant worden gekoeld.

Hoe herken je een gezonde Thortruffel?

Heel eenvoudig: aan de geur. Thortruffels zijn relatief robuust en leven zo lang mogelijk voort. Gezonde sclerotia ruiken aards en gedeeltelijk zuur, maar zeker niet fout.

Omdat ze levende organismen zijn, verdedigen ze zich sterk tegen bacteriën en ziektekiemen die “dood” voedsel gewoon relatief gemakkelijk kunnen doordringen. Zolang de Thortruffel leeft, vecht hij tegen alle indringers van buitenaf.

De geur geeft betrouwbare informatie over zijn toestand; als het meestal mild zuur maar vers ruikt, dan zijn de cellen intact en de Thortruffel kan zelfs worden geconsumeerd als deze al blauwachtig is, of kleine gasbellen in de kamer hebben gevormd.

Beschermd tegen straling en goed gekoeld kunnen de Thortruffels tot 3 maanden worden bewaard.

Als de truffel niet langer gezond is of al gedeeltelijk is aangevallen, merk je dat meteen aan de geur. De inhoud van de verpakking begint sterk en rot te stinken en de stevige kleine truffels worden sponsachtige brokjes – niet meer eten!

Onze focus ligt op korte wachttijden en snel Lieferung. Maandag tot en met woensdag besteld voor 4 pm-de volgende dag geleverd! Zo blijven ze vers!