Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Hoe werken Thortruffels?

Thortruffles bevatten van nature heel consistente hoeveelheden psilocybine.

Psilocybine is een tryptamine dat in het menselijk lichaam wordt omgezet in psilocine. Vanwege de chemische structuur werkt psilocine op de receptoren van de hersenen voor serotonine, een hormoon dat in de volksmond bekend staat als

het “gelukshormoon“.

Serotonine speelt een belangrijke rol bij de regulering van de stemming en het gevoel van eigenwaarde, maar ook van de beschikbare energie en aandachtsspanne.     

Mensen met depressie en angst hebben vaak lage serotoninespiegels. Dit komt vaak tot uiting in hun stemming, houding, gebrek aan energie en zelfgevoel – er is gewoon niet genoeg serotonine.

Door de serotoninereceptoren te stimuleren, geeft microdosering mensen vaak een boost aan zowel productiviteit (verhoogde energie) als creativiteit (verhoogde connectiviteit tussen hersengebieden).

Op de lange termijn leidt dit meestal tot een beter gevoel van welzijn.

Het risico van onbedoelde overdosering van een microdosis van Thortruffles is vrijwel onbestaand.

Een gram van hen zal altijd dezelfde hoeveelheid psilocybine bevatten. Dit onderscheidt hen van “magische paddestoelen”, waar de potentie vrij sterk kan variëren

.     

Waargenomen verschillen in de potentie van truffels zijn meestal te wijten aan andere factoren; je lengte, lichaamsgewicht, metabolisme en hoe vol of leeg je maag is, kunnen er allemaal voor zorgen dat de effecten zich met verschillende snelheden ontwikkelen.

Kan ik microdoseeren en naar mijn werk gaan?

Ja, natuurlijk kan je dat.

Als je echt microdoseert, ben je nuchter, maar scherper en beter afgestemd op jezelf.

Er zijn zelfs aanwijzingen dat microdosering de waarschijnlijkheid van het aangaan van een flow-toestand aanzienlijk kan vergroten, waarin alle werk perfect en moeiteloos stroomt.

Er mag geen verandering zijn in uw perceptie of reactietijd met een microdosis.

Als je een waarneembaar verschil voelt, verlaag dan de dosis totdat de effecten slechts sub-perceptueel zijn. Zodra dat is bereikt, kun je veilig naar je werk gaan, een auto besturen en al je dagelijkse werkzaamheden uitvoeren.

Het zou tenslotte je leven moeten verbeteren, niet beperken!

Hoeveel is een goede microdosis?

Eén portie per dag is een goede hoeveelheid om mee te beginnen.

Dan kun je jezelf observeren en de hoeveelheid aanpassen aan wat jij voelt als de juiste hoeveelheid voor jou. Het bereik varieert van twee porties per dag (één ‘s ochtends, één ’s middags) tot een halve portie om de drie dagen.

Als je de effecten “te sterk” vindt, verminder dan. Ga op zoek naar precies het punt onder de waarnemingsdrempel. Microdosing XP zou je de vrijheid moeten geven om alles te doen wat je zelf wilt – maar dan beter.

 

Kan ik aan Microdosing verslaafd raken?

Thortruffels zijn 100% niet-verslavend.

verslaving is geen probleem met truffels

Het is bekend dat psilocybine anti-verslavende effecten heeft wanneer het in grotere doses wordt ingenomen.

Voor microdoses zijn studies nog te schaars, maar we hebben redenen om aan te nemen dat het sub-perceptueel het verlangen naar stoffen beïnvloedt.

We hebben een aantal anekdotische meldingen gehad van mensen die hun smaak verloren aan overtollige koffie, energiedrankjes en overdreven zoete snoepjes tijdens het microdoseren.

“In de laatste paar jaar heeft nieuw, ethisch uitgevoerd klinisch onderzoek aangetoond dat psilocybine inderdaad positieve gezondheidseffecten kan hebben, zoals men vroeger al verwachtte. Sindsdien is er een stroom studies verschenen over de effecten van psilocybine op clusterhoofdpijn, depressie, angststoornis en zelfs verslaving.”

EOS Wetenschap

De grootste zorg is niet verslaving, maar consistentie. Daarom staat op onze winkel pagina een Microdosing XP Agenda tool om je eigen Microdosisering ritme te kunnen planen.

Elke dag een microdosis nemen vereist meer discipline dan het niet nemen. Zelfs vergeten we het soms, ondanks dat we dagelijks met truffels bezig zijn!

Is Psilocybine niet illegal?

Puure psilocybine is een illegale stof en de handel ermee is op de heele wereld erg beperkt.

Dit komt omdat pure psilocybine een zeer krachtige en zeer delicate stof is die gemakkelijk kan worden misbruikt.

 

Hoewel magische truffels

Maar de handel van magische truffels is sinds September 2019 door de nederlandse Belastingdienst besloten:

21% btw voor de levering van magische truffels

Magische truffels zijn genotmiddelen. De levering hiervan wordt daarom belast met 21% btw.

De levering van magische truffels is, anders dan bij paddo’s, niet verboden.

Magische truffels vallen niet in de categorie voedingsmiddelen waarvoor het 9%-tarief geldt. Met voedingsmiddelen bedoelen we eet- en drinkwaren en producten die bestemd zijn voor de bereiding, aanvulling of vervanging daarvan. Magische truffels hebben een hallucinerende werking en zijn dus genotmiddelen. Daarom valt de levering hiervan onder het btw-tarief van 21%.